Åtgärdat
Åtgärdat

Klarskrivet av Tele2: 2023-10-31 kl. 06:54.

Avatar for Reidar
Reidar
Uppdaterad

Tele2 meddelar att det fortfarande kan förekomma problem som att använda mobildata under samtal och att de fortsätter se till att allt återställs till full funktionalitet. Kvarstår problem för någon rekommenderas att sätta mobiltelefonen i flygmode en kort stund, alternativt att starta om den. Vi återkommer med mer info.

Avatar for Reidar
Reidar
Åtgärdas

Tele2 meddelar att problemet i stort ska vara löst, men att det fortfarande kan förekomma vissa störningar. Kom ihåg att återställa VoLTE/LTE/4G om du har inaktiverat det i samband med denna händelse. Det kan också behövas en omstart av mobiltelefonen.

Avatar for Reidar
Reidar
Uppdaterad

Uppdatering:

Det går att ringa 112, fasta nummer och andra operatörer dock med en fördröjning i uppkopplingen. Det kan fungera bättre om VoLTE är inaktiverat eller om man använder 2G/3G mode i mobiltelefonen.

(Tyvärr känner vi inte till något sätt att inaktivera 4G/LTE/VoLTE i iPhones med de senaste versionerna av iOS.)

Avatar for Reidar
Reidar
Uppdaterad

Felet hos Tele2 ser ut att vara relaterat till 4G så det kan fungera bättre om man inaktiverar VoLTE i sin mobiltelefon och startar om den efter det. Kom ihåg att aktivera VoLTE igen när felet är klarrapporterat.

Avatar for Reidar
Reidar
Identifierat

Tele2 har bekräftat att det finns ett problem med mobildata och samtal. De jobbar intensivt med att lösa det.

Avatar for Reidar
Reidar
Undersöks

Kunder med Tele2 som operatör kan ha problem med samtal som bryts. Vi har påbörjat felsökningen och återkommer med mer info inom kort.

Avatar for Reidar
Reidar
Började kl:

Berörda komponenter
  • Operatörstjänster
    • Tele2